I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

lauantai 14. maaliskuuta 2015

IHONHOIDOSTA


Esittelin alkuviikosta lempituotteeni kasvojen ihonhoitoon, postauksen löydät täältä. Ajattelin nyt jatkaa tästä aiheesta esittelemällä myös rutiinit jotka kuuluvat jokapäiväiseen ja -viikkoiseen kasvojen ihonhoitooni.

Kasvojen ihon kunnolla saattaa olla suuri merkitys itsetuntoomme ja siihen millaisena näemme itsemme. Vartalosta on huomattavasti helpompi peittää "virheitä" tai kohtia joista emme pidä itsessämme, kuin kasvoista, sillä kasvot ovat koko ajan näkyvillä. Kasvojen ihon kunto viestittää itsellemme ja muille myös monesta muusta asiasta, kuten elintavoistamme, unenpuutteesta, stressistä ja hormonitasapainosta.

Olen aina ollut suhteellisen onnekas ihoni suhteen, sillä en ole koskaan saanut suurempia näppyjä edes murrosiässä. Pienet näpyt, mustapäät ja suuret ihohuokoset ovat kyllä minullakin tuottaneet päänvaivaa ja viime aikoina ihoni on vaatinut extrahuolenpitoa jatkuvan stressin ja hormonimuutosten vuoksi. Olen murrosiästä asti kuitenkin hoitanut ihoani säännöllisesti ja vuosien varrella löytänyt itselleni sopivat rutiinit.

Odotan kovasti kesää ja auringon iholle tuomaa hehkua. Tässä kuvassa tosin hehkua haettiin Kreikasta asti :)
Aamurutiineihini ihon hoidon osalta kuuluu pesu vedellä, kasvovesi sekä päivävoide. Riippuen ihon kuivuudesta saatan jättää pesun aamulla välistä, sillä varsinkin tällä hetkellä ihoni on melko pintakuiva ja vesihän tunnetusti kuivattaa sitä lisää.

Iltaisin poistan mahdolliset silmämeikit kookosöljyllä, joka on tehokas jopa vedenkestävään ripsiväriin. Pesen kasvoni puhdistusmaidolla ja käytän apuna kasvosientä. Joskus jos olen todella väsynyt nukkumaanmennessäni, eli lähinnä silloin jos pääsen sänkyyn vasta aamuyöstä yövuoron jälkeen, skippaan kasvojen pesun ja pyyhin ne vain puhdistusliinoilla. Pyyhin kasvovedellä ja levitän voiteen tai vaihtoehtoisesti kookosöljyn, jota käytän myös silmänympäryksille.

Kerran viikossa kuorin kasvoni omatekoisella kuorintavoiteella ja levitän sen jälkeen naamion kasvoille. Tällä hetkellä kun ihoni on vähän ongelmallisempi, teen toisen kerran viikon aikana myös saman, mutta ainoastaan kasvojen T-alueelle (eli leukaan, nenään ja otsaan). Tälle alueelle siis yleensä suurin osa epäpuhtauksista sijoittuu, ainakin omissa kasvoissani. Naamion levittämiseen suosittelen muuten ehdottomasti sivellintä, sillä on paljon mukavampi, helpompi ja siistimpi levittää kuin suoraan sormilla.


Tyynyliinat kannattaa myös vaihtaa vähintään kerran viikossa, sillä ihosta irtoaa tyynyliinaan rasvaa jokaisilla unilla.

Ihoa ei kannata missään nimessä hoitaa liikaa. Ylenpalttinen puhdistusaineiden käyttö ja jatkuva putsaaminen, hypistely ja jynssääminen voivat vain pahentaa ihon kuntoa. Kohtuus kaikessa! Kannattaa myös pitää meikittömiä päiviä niin usein kuin vain mahdollista. Tällöin iho saa hengittää kunnolla eikä illallakaan tarvitse jynssätä ja hieroa ihoa niin paljoa, kun pelkkä "peruspesu" riittää.

Vaikka ihon ulkoinen hoito on tärkeää, ihonhoidon ehdoton perusta on kuitenkin ruokavalio. Kaikki lähtee sisältä päin! Se mitä laitat suustasi alas, näkyy myös ihossasi. En nää siis järkeä satsata satoja euroja huippubrändien ihonhoitotuotteisiin, jos ruokavalio on retuperällä. Useimmat iho-ongelmat saattavat olla hoidettavissa ihan vain ruokaremontilla. Tulevaisuudessa aion tehdä postauksen myös siitä, miten syömisellä voi vaikuttaa ihon kuntoon.

Olen myös löytänyt hyvän, pehmeänmakuisen teen, joka sisältää iholle hyvää tekeviä ainesosia. Dr Stuart's Skin Purify. Tämä auttaa kehoa puhdistumaan sisäisesti ja ulkoisesti. Se saa myös suoliston voimaan paremmin. Ainesosat ovat täysin luonnollisia: puna-apila, nokkonen, detox-vaikutteinen takiaisen juuri, sitruunamelissa, voikukan juuri, kamomilla, sitruunankuori ja luonnollinen sitruuna-aromi.


Onko teillä jotain erilaisia rutiineja tai kikkakolmosia kasvojenne ihon varalle?

- Susanna

2 kommenttia:

  1. Kookosöljy on ihan huipputuote! Itsekin käytän sitä putsarina ja usein yövoiteena. Tuo teemerkki on ihan uusi minulle. Pitäisi kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljy sopii melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen! :) Tuolla teemerkillä on monia hyviä teelaatuja eri tilanteisiin/"vaivoihin", kannattaa tutustua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3