I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

VEGAANIHAASTETammikuussa alkaa Oikeutta eläimille -järjestön ja Vegaaniliiton järjestämä vegaanihaaste, jossa haastetaan ihmisiä kokeilemaan vegaanista ruokavaliota kuukauden ajan. Jos siis veganismi kiinnostaa edes pienessä määrin, nyt on oiva hetki liittyä mukaan. Tarjolla on apua, tukea ja kannustusta lämpimässä hengessä, jossa ketään ei tuomita eikä "repsahduksista" haukuta. Haasteeseen osallistuville on luotu Facebookiin ryhmä, jossa voi kysellä mieltä askarruttavista asioista ja jakaa tuntemuksiaan, mietteitään, oivalluksiaan ja vaikkapa reseptejään. Halutessaan liittyessään haasteeseen saa myös tukihenkilön eli vegaanituutorin, joka opastaa ja vastaa kysymyksiin. Heistä voi saada myös seuraa kauppareissulle tai kahville juttelemaan aiheesta. Tuutorin saa itse valita, vegaanihaasteen sivuilla on lyhyt esittely kaikista tuutoreista. Lisäksi sähköpostiin saa myös uutiskirjeitä, jotka sisältävät hyviä reseptejä, hyödyllistä tietoa ja kiinnostavia tarinoita. Haasteen voi ottaa vastaan osoitteessa vegaanihaaste.fi. Aloittaa voi juuri silloin kun itselleen sopii.

Itse olen muutaman kuukauden aikana pikkuhiljaa jo siirtynyt vegaanisen ruokavalion suuntaan, mutta liityin myös haasteeseen, koska ajattelin sen tukevan jo käynnissä olevaa elämänmuutostani. Olenkin jo saanut ensimmäisen uutiskirjeen ja lähetellyt muutaman sähköpostin oman tuutorini kanssa. On helpottavaa tietää, että viestin päässä on aina asiansa tunteva ihminen, jos jokin askarruttaa mieltä. Tämä haaste on mielestäni mahtava ja mukana on niin paljon lämpimiä ihmisiä, jotka haluavat vilpittömästi auttaa ja kannustaa. Täällä ei levitellä mitään "liha on murha" -kylttejä, vaan asioihin suhtaudutaan lempeästi ja ymmärretään, että aihe on monelle uusi ja ihmeellinen, eikä aina niin helppo.
Jos siis aihe kiinnostaa, suosittelen lämpimästi edes harkitsemaan mukaan liittymistä <3

- Susanna

6 kommenttia:

 1. Oi vitsit, kiitos tiedosta! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä että levität tietoisuutta tästä haasteesta! Hyvä vaihtoehto (tai lisä) tipattomalle ja mitä kaikkia näitä tammikuujuttuja onkaan :) Ajattelin myös startata vuoden tällä haasteella, oon kuuden kuukauden kasvissyönnin jälkeen valmis jättämään tän vähäisenkin maidon ja kananmunan lopullisesti pois ruokavaliosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni tämä on mahtava haaste ja ihan toista luokkaa kuin esimerkiksi joku "lihaton lokakuu", jossa useat ovat syömättä kuukauden lihaa ja heti marraskuun ensimmisenä mättävät sitä taas kitusiinsa kaksin käsin kun piti kärvistellä kuukausi. What's the point? Ensinnäkin tämä on hienosti toteutettu, "vakavammin otettava" ja uskon, että tähän lähtee suurimmaksi osaksi mukaan vain sellaisia ihmisiä, joita tämä todella kiinnostaa. Uskon myös, että monet jäävät tälle tielle tai ainakin muuttavat kohtuu paljon ruokavaliotaan :) Mahtavaa, että sinäkin lähdit mukaan <3

   Poista
 3. Ihanaa kun lähdit aiheeseen mukaan! Itsekin tilasin uutiskirjeen, koskaan ei voi tietää mitä uutta ja ihanaa voi tulla eteen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3