I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

torstai 7. tammikuuta 2016

KÄYTTÄMÄNI VITAMIINI- JA RAVINNELISÄT / OSA I
Lupasin aikaisemmin kirjoittaa käyttämistäni vitamiineista ja ravinnelisistä. Jaan tämän postauksen kahteen osaan, sillä muuten siitä tulisi melko pitkä. Aivan ensimmäiseksi haluaisin muistuttaa, ettei vitamiinit ja ravinnelisät koskaan korvaa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, ne ovat ainoastaan hyvä lisä siihen.

Vitamiineissa suosin tällä hetkellä Terranovan tuotteita. Olen käyttänyt niitä nyt noin puolitoista kuukautta ja huomannut selkeän eron yleisessä hyvinvoinnissani ja jaksamisessani. Ennen käytin sekalaisia merkkejä ja aika paljon marketeistakin saatavia "halpis-vitamiineja". En väitä etteikö niissäkin löytyisi toimivia tuotteita, mutta luin joskus tutkimuksesta, jossa mitattiin eri ravinnelisien todellista sisältöä. Harva marketissa myytävistä lisistä sisälsi oikeasti sitä määrää ravinto-aineita kuin oli ilmoitettu. Lisäksi ne sisältävät usein myös kaikenlaisia turhia täyteaineita. Terranovan vitamiinit ovat luonnollisia, 100% lisäaineettomia ja tämän lisäksi kaikki Terranovan tuotteet ovat myös vegaanisia. Niiden kehittelyssä on myös otettu vahvasti huomioon imeytymiseen vaikuttavat seikat, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä. Kirjoitin Terranovan vitamiineista oman postauksensa jokin aika sitten, sen voi lukea täältä. Nyt kuitenkin itse asiaan, eli mitä ravintolisiä itse käytän?


Päivittäin käytän..

..sinkkiä
Sinkki on yksi monikäyttöisimmistä hivenaineista ihmisen elimistössä. Se on välttämätöntä yli 300 erilaisen entsyymin toiminnalle. Sinkki vaikuttaa suotuisasti kilpirauhashormonin tasoihin, on välttämätöntä vastustuskyvyn ylläpitämiseen, vilkastuttaa aineenvaihduntaa levossa ja auttaa elimistön happoemästasapainon säätelyssä. Sitä tarvitaan aistien normaaliin toimintaan, se on elintärkeä esimerkiksi muistille ja oppimiselle. Jos flunssa iskee, sinkkilisä voi vähentää flunssan kestoa ja oireiden voimakkuutta. Riittävä sinkin saanti on edellytys myös terveen ihon, kynsien, luuston ja hiusten muodostumiselle. Sinkki myös edistää elimistön kykyä hyödyntää D-vitamiinia...B12 -vitamiinia
B12-vitamiini on erityisesti hermostolle välttämätön vitamiini, joka ylläpitää hermoston normaalia toimintaa sekä vähentää uupumista ja väsymystä. B12-vitamiinilisä on erityisen tärkeä kasvisruokailijoille, vegaaneille ja yli 50-vuotiaille. B12-vitamiini on vesiliukoinen jota suun kautta nautittuna imeytyy vain murto-osa ja siksi sen imeytymiseen vaikuttavat tekijät ovat todella tärkeitä. Käyttämässäni Terranovan vitamiinilisässä tämä on otettu erityisen hyvin huomioon.
..magnesium-kalsium-lisää
Magnesium ja kalsium ovat elintärkeitä mineraaleja energia-aineenvaihdunnalle. Ne myös säätelevät verenpainetta ja ovat tärkeitä sydämen terveydelle, luuston muodostukselle ja hermoston normaalille toiminnalle. Otan tämän ravintolisän aina iltaisin, sillä magnesium illalla otettuna lisää tutkitusti syvän unen määrää ja alentaa yöaikaisia kortisolitasoja. Se voi myös edistää nukahtamista...D-vitamiinia
D-vitamiinia suositellaan kaikille suomalaisille otettavaksi purkista, etenkin tähän pimeimpään vuodenaikaan, kun sitä ei luontaisesti saa auringosta. D-vitamiini osallistuu luuston, nivelten ja terveiden hampaiden rakentumiseen, edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, osallistuu solujen jakautumisprosessiin ja sitä tarvitaan mm. normaalin lihastoiminnan ylläpitämiseksi. D-vitamiini estää myös ihoa kuivumasta...C-vitamiinia
C-vitamiini auttaa vahvistamaan vastustuskykyä ja vähentää väsymystä ja uupumusta. Se edistää ihon normaalia kollageenin muodostumista kiinteyttäen sitä ja hidastaen sen vanhenemista. Tässä käyttämässäni Terranovan lisässä C-vitamiini on happoneutraalissa muodossa, eli se on hyvin hellävarainen ja vatsaystävällinen.Jatkuu huomenna..// What supplements I use right now?

Daily..

..zinc
Zinc is one of the most versatile mineral in the human body. It effects on thyroid hormone levels, it's necessary to immune system and it stimulates metabolism at rest. Zinc is required for the normal functioning of the senses, it's vital for example memory and learning. Zinc is also important for the healthy skin, nails, bones and hair. Zinc also promotes the body's ability to use vitamin D. 

..Vitamin B12
Vitamin B12 supplements are especially important for vegetarians, vegans and over 50 years old people. 

..magnesium/calcium
Magnesium and calcium are important for energy metabolism, regulation of blood pressure, heart, bones and functioning of the nervous system. Magnesium should be taken in the evening, as it promotes falling asleep and improves the quality of sleep. 

..vitamin D
Vitamin D is very important for the Finnish, especially in winter. 

..vitamin C
Vitamin C helps strengthen the immune system and reduces exhaustion. It promotes natural collagen formation by the skin and slowing down the skin's aging process. 

I use Terranova's products at the moment, you can read more about them here at my earlier post. 

Continue tomorrow..- Susanna


*Terranovan tuotteet saatu blogin kautta. 

4 kommenttia:

 1. Otatko kaikki tabletit kerralla vai vai eri aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimman osan aamiaisen yhteydessä, mutta tietyt ravinnelisät otan aina päivällä ja magnesiumin illalla :)

   Poista
 2. Eikö c-vitamiinia ole vähän turha syödä purkista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on varmasti monia mielipiteitä, niin kuin kaikkiin ravintoasioihin. Jos on täysin varma, että saa riittävän määrän C-vitamiinia syömästään ravinnosta, niin silloin kyllä. Itse haluan varmistaa C-vitamiinin saantini ottamalla sitä myös purkista. Meidän perheessä on käyty mm. kehonkuulija Samuli Perälän juttusilla ja hänen mielestään puhtaan C-vitamiini-lisän käyttö on yksi tärkeimmistä, etenkin "flunssakaudella".

   Poista

Kiitos kommentistasi <3