I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

PAULO COELHON LUMOISSALuin hiljattain elämäni ensimmäiset Paulo Coelhon kirjat. En tiedä miten olen päässyt välttymään näiltä, vaikka hehkutusta olen kyllä kuullut joka puolelta ja mm. Alkemisti on ollut lukulistallani jo todella pitkään. Jokatapauksessa, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Brasiliailainen Paulo Coelho on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Hänen teoksiaan on julkaistu 80 kielellä 170 maassa ja niitä on myyty yhteensä yli 165 miljoonaa kappaletta. Luettuani Alkemistin, en ihmettele yhtään, että hän on voittanut 115 kirjallisuuspalkintoa ympäri maailman.
Valon Soturin Käsikirja
Jo pelkästään erityisen kaunis ulkoasu houkuttelee lukemaan tämän kirjan. Ja kun sen saa käsiinsä, sen lukee yhdeltä istumalta alusta loppuun. Ainakin minulle kävi niin. Tämän sekä ulkoisesti että sisällöllisesti kauniin kirjan äärellä jokainen voi löytää itsestään oman sisäisen valon soturinsa, oppia hyväksymään epäonnistumisia ja arvostamaan elämää lahjana joka meille on annettu.

Alkemisti
Alkemisti on Coelhon tunnetuin teos. En ihmettele enää yhtään, miksi tätä hehkutetaan joka paikassa. Uskaltaisinkohan sanoa, että tämä kirja on koskettanut omaa sisimpääni varmasti eniten kaikista tähän asti lukemistani kirjoista.  Tarinaa voisi mielestäni kuvailla sanoilla kaunis, voimakas, viisas, opettavainen, inspiroiva ja mietteitä herättävä. Tarina opettaa ennen kaikkea, kuinka tärkeää on kuunnella ja seurata sydäntään.

Halusin lainata kirjasta tähän pätkän, joka kolahti omaan sisimpääni erityisen lujaa:

"Pojalla oli paljon tuttuja sillä seudulla. Hän nautti kiertelystä juuri siksi, että sai tutustua uusiin ihmisiin mutta hänen ei tarvinnut olla päivittäin tekemisissä heidän kanssaan. Kun näkee samat kasvot joka päivä - kuten pappisseminaarissa - niistä tulee osa elämää. Ja kun niistä tulee osa elämää, oman elämänkin olisi muututtava toisten toiveiden mukaiseksi. Ellei niin käy, ihmiset ärsyyntyvät. Kaikilla tuntuu olevan selvä käsitys siitä miten muiden olisi elettävä, vaikka he eivät tiedä itsekään kuinka eläisivät oman elämänsä."

Onko Paulo Coelhon teokset teille tuttuja? Jos ei, niin voin todella koko sydämestäni suositella tutustumaan. Jos on, mikä on sinun suosikkisi? Itse en malta odottaa, että pääsen lukemaan lisää Coelhon tuotantoa!

- Susanna

*Kirjat saatu Bazar Kustannukselta.

8 kommenttia:

 1. Nytpä sait kiinnostumaan! Mäkin olen kuullut Coelhon kirjoista paljon positiivista, mutta itse en ole yhtäkään jostain syystä lukenut. Nyt aion kyllä kahmia nämä molemmat :) Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
 2. "Kärsimme koska toivomme toisten rakastavan meitä kuvittelemallamme tavalla, eikä siten kuin rakkauden tulisi ilmetä
  - vapaana, hallitsemattomana, ohjaten meitä voimallaan ja estäen meitä pysähtymästä."
  -Zahir


  "On tärkeää antaa tiettyjen asioiden mennä.
  Päästää irti. Hellittää otteensa.
  Ihmisten tulee ymmärtää,
  että kukaan ei pelaa merkityillä korteilla,
  vaan väliin voittaa, väliin häviää.
  Älä odota saavasi palautetta,
  älä odota että ponnistelusi pannaan merkille, että neroutesi huomataan, että rakkautesi ymmärretään."
  -Zahir


  Paolon kirjat ovat mukaansa tempaavia ja syviä ajatuksia täynnä. Todellista mielenruokaa. <3

  Ihanaa viikkoa Susanna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania lainauksia <3 Zahirin haluan myös ehdottomasti lukea! Ihanaa loppuviikkoa Elise <3

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Olenkin juuri etsimässä hieman erilaisia kirjoja kuin jännärit, tästä varmasti tasapainoa ja hieman syvyyttä niihin verrattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvyyttä näistä todella löytyy, varmastikin oivaa vastapainoa jännäreille :)

   Poista
 4. Itse rakastan sitaatteja ja mietelauseita, ja Coelholtahan niitä löytyy! :)
  Coelhon Elämä-Kauneimmat mietelauseet -kirjaa on ihana lueskella. En ole itse "uskaltautunut" lukemaan yhtään kokonaista Coelhon romaania, mutta tuo Alkemisti on kyllä ensimäisenä, sitten kun sen aika tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coelhon sitaateilta ei varmasti ole kovin moni voinut välttyä :) Suosittelen ehdottomasti Alkemistia, aivan huippu teos!!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3