I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

perjantai 22. tammikuuta 2016

PUNAJUURIPYÖRYKÄT JA DIPPI (maidoton, vegaaninen)



Viime vuonna tein joulupöytään punajuuripyöryköitä, joiden ohjetta toivottiin tänne bloginkin puolelle. Nämä sopivatkin loistavasti joulupöytään, mutta mielestäni myös ihan mihin tahansa vuodenaikaan.

noin 1 kg punajuuria
2,5 dl hernerouhetta
1 rkl kasvisliemijauhetta / tai mausteita oman maun mukaan
2,5 dl kuumaa vettä
punasipuli
0,5-1dl kaurakermaa
1 dl korppujauhoja
1 rkl psylliumia
2 tl kuivattua timjamia
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl ruususuolaa
mustapippuria

Kuori punajuuret ja keitä ne melkein pehmeiksi. Laita sillä välin hernerouhe turpoamaan kasvisliemellä/mausteilla maustettuun veteen. Silppua punasipuli. Raasta keitetyt ja hieman jäähtyneet punajuuret. Sekoita kulhossa punajuuriraaste, hernerouhe, punasipuli, kaurakerma, psyllium, korppujauho ja mausteet tasaiseksi massaksi. Anna massan vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Pyörittele massasta pyöryköitä. Paista pyöryköitä uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Paista sen jälkeen pyöryköitä pannulla runsaassa öljyssä muutama minuutti, jotta saat niihin rapean pinnan.

Näitä on myös kiva tehdä pakkaseen jolloin niitä voi ottaa sieltä joskus, kun ruoanlaitto ei kiinnosta tai siihen ei ole aikaa. Pakastimeen menevät pyörykät kannattaa tietenkin kypsentää ainoastaan uunissa ja paistella rapea pinta vasta sulatuksen yhteydessä.



Tähän reseptiin törmäsin Venla Savikujan blogissa. Alunperin resepti oli lähtöisin Chocochili -blogista, mutta Venla oli muutellut tätä alkuperäistä ohjetta hieman (esimerkiksi soijarouhe oli vaihdettu hernerouheeseen ja punajuuren määrää nostettu huomattavasti). Itse muokkasin reseptiä vielä hieman lisää. Luin Venlan postauksen kommenteista, että usealla oli pyörykät hajonneet paistovaiheessa, joten siksi lisäsin itse ohjeeseen vielä hieman psylliumia joka sitoo massaa enemmän yhteen. Myös paisto ensin uunissa vaikuttaa varmasti siihen, että pyörykät pysyivät todella hyvin kasassa.



Punaisten pyöryköiden kaveriksi sopii tämä sinappinen dippi, jonka valmistin ihan omasta päästä. Tästä johtuen mitään määriä ei ole, vaan ainut neuvo on maistella aina välillä tekovaiheessa :D Jogurttia ja kaurafraichea laitoin noin puolet ja puolet.

DIPPI

Maustamaton soijajogurtti (Alpro Natural Zero Sugars)
Oatly iMat Fraiche
Paprikajauhe
Sinappijauhe
Valkosipulijauhe
Mustapippuri
Ruususuola
Kuivattu basilika



- Susanna



2 kommenttia:

  1. Oi ihanaa, kiitos ohjeesta! Nämä menee testiin viimeistään ensi viikon aikana. :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tykkäät :) Rentouttavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3