I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

maanantai 21. maaliskuuta 2016

PÄIVÄ ILMAN RUTIINEJA TAI SÄÄNTÖJÄ

Joskus sellaiset päivät, että viettää puoli päivää yöpaidassa edes miettimättä pukeutumista, unohtaa kaikki aamuiset kauneudenhoitorutiinit ja syö aamupalaksi aivan mitä sattuu, tekee äärettömän hyvää.


Minulle tietty rutiininomaisuus on tärkeää, koska tuntuu että se auttaa pitämään kaikki elämän palaset koossa. Kuitenkin tällaiset rutiini-vapaat päivät tuovat tietynlaista tasapainoa elämään.

Eilen, eli sunnuntaina, minulla oli tällainen päivä. Heräsin yövuoron jäljiltä joskus yhden aikaan ja hengailin kotona Batman-yöpaidassani kuuteen asti iltapäivällä. Luin kirjoja ja kirjoittelin blogia. Söin ja join kaikkea mitä mieli teki, miettimättä paljoakaan ravintoarvoja (jotka olivatkin aika nollissa sunnuntain eväissä). Köllöttelin koiran kanssa sängyssä kesken päivää vaihtaen lämpimiä halauksia ja märkiä pusuja. Oltiin molemmat täysillä läsnä siinä hetkessä, onnellisina. Käytin pitkän tovin lueskellen muiden blogeja, joka on jäänyt aika vähälle viime aikoina kun oma blogi vie niin paljon aikaa. Illalla haettiin iso pussillinen irtokarkkeja miehen kanssa ja löhöiltiin sohvalla.Haluaisinkin kaikkien muistavan, kuinka tärkeitä tällaiset päivät ovat. Päivät, jolloin ei tarvitse tehdä mitään "fiksua" jos ei huvita. Päivät, jolloin ei lasketa kaloreita tai proteiineja tai muitakaan ravintoarvoja. Päivät, jolloin ollaan läsnä. Päivät jolloin ladataan täysillä akkuja. Päivät jolloin ei ole pakko pestä edes hampaita jos ei huvita. Vaikka eläisi kuinka kurinalaista elämää ja haluaisikin elää, tulisi onnelliseksi sellaisesta elämäntyylistä, uskon silti, että täydellinen vapaapäivä omasta elämästä tekee silloin tällöin hyvää. Se tuo omalla tavallaan tasapainoa ja lisää jaksamista arjessa.


Kivaa alkanutta uutta viikkoa kaikille, muistakaa myös relata <3 

- Susanna

8 kommenttia:

 1. Hyvä teksti ja tärkeetä asiaa! :) se on juurikin näin että välillä täytyy tehä just niitä asioita mitä millonkin huvittaa. Mieli saa rentoutua ja kroppa voi hyvin :) ei joka päivä tarvii olla tarkkana siitä mitä syö ja miten liikkuu. Löhöpäivät on aivan ihania :) varsinki koiran kanssa ;) täytys ittekki pitää rentoilupäivä kun on tullu paahdettua taas sata lasissa :D pääsiäinen koittaa kohta, jos silloin ehtisi :)

  http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Koitahan rentoutua pääsiäisenä, aurinkoista loppuviikkoa sinne :)

   Poista
 2. Relaaminen on kyllä todella tärkeää! Olen huomannut miten vaikuttaa parisuhteeseenkin jos vaan pingottaa kokoajan, samaten kyllä kaikkiin muihinkin ihmissuhteisiin. Ihania kuvia!

  Sain työpaikan paikasta, jossa tehdään kolmessa vuorossa töitä. Onko vinkkejä miten pärjätä yötöiden kanssa ja miten sinulla se luonnistuu. Ja kuinka kauan olet tehnyt yövuoroja? Aihe kiinnostaa todella paljon ja yritän valmistautua parhaani mukaan! Tuo jännittää itseäni kaikista eniten uudessa paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin meillä mies saa tuntea nahoissaan jos en oo nukkunu tai relannu kunnolla ;) :D

   Jee, mahtavaa että sait duunia, paljon onnea ja tsemppiä! Itseasiassa olen jo pidempään suunnitellut kirjoittaa tänne blogiin yötöistä ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin ja terveyteen, täytyypä alkaa nyt työstää sitä jos saisit siitä jotain apua :) Itse oon tehnyt siis yötöitä nyt 6,5 vuotta.. Mulla tosin on helpompaa, kun ne sijoittuu aina pyhäpäiviin/loppuviikkoon/viikonloppuun ja niiden jälkeen on yleensä monta vapaata, joten ehtii levätä kunnolla. Ainakin yhden konkreettisen vinkin voin antaa heti tältä seisomalta, TEE AINA TERVEELLINEN EVÄS/RUOKA VALMIIKSI, jonka voit syödä yövuoron päätteeksi. Mulla ainakin tulee yövuorossa aina hirveä nälkä ja rupee tekemään mieli vaikka ja mitä (esim. Mäkkärin ranskalaisia, ja sopivasti autokaista on vielä matkan varrella) eikä yövuoron jälkeen todellakaan jaksa alkaa kokkailemaan :D Toisaalta, jos töissä on ruokatauko niin asia on varmasti helpompi (meillä tällaista ei ole). Mutta yritän tosiaan kirjoittaa ihan sen postauksen lähiaikoina, niin siinä sitten aiheesta enemmän :)

   Poista
 3. Asiaa, oon niin samaa mieltä! Aina ei tarvitse olla tehokas ja syödä hyvin ja tehdä jotain järkevää. Tuollaiset päivät on niin tärkeitä ja mä myös huomaan, että jos niitä viettää liian monta putkeen, tulee omaa arkirutiniaan hyvällä tavalla ikävä ja arvostaa niitä taas ihan omalla tavalla pidemmän "löhöilyjakson" jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä "pelottaa", että annanko blogissani sellaisen siloitellun ja "liikaa täydellisyyteen pyrkivän" kuvan, että herään joka aamu viideltä joogaamaan ja syön aina terveellisesti ja teen vain järkeviä ja tehokkaita asioita. Se ei kuitenkaan ole elämääni 24/7 (todellakaan!) vaikka hyvinvointiblogissani tietenkin paljon näistä asioista kirjoitan , siksi halusin erikseen kirjoittaa myös tästä rentoutumisesta ja huolettomuudesta. Ja aivan totta tuo, että kun tarpeeksi kauan vaan relaa ja löysäilee, niin ne arkirutiinit tuntuvat taas todella mieleisiltä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3