I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

torstai 5. toukokuuta 2016

INSPIRAATIOTA METSISTÄ (sisältää ARVONNAN!)
Olen viime aikoina etsinyt paljon eettisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja pukeutumiseen ja asusteisiin liittyen. Etsinnöissäni törmäsi erääseen merkkiin, joka valmistaa aivan mielettömän kauniita koruja, joiden inspiraationa toimii Suomen luonto. Kyseessä on PinjaPuu. Oletteko te jo törmänneet tähän?

PinjaPuu on nuori suomalainen suunnittelija ja artesaani, joka valmistaa ekologisia tuotteita hyödyntämällä kierrätysmateriaaleja. PinjaPuun korut ja asusteet saavat inspiraationsa kauniista Suomen luonnosta, etenkin metsästä ja kävyistä. Metsä -teemaan liittyen PinjaPuulta löytyy mm. kangaskasseja, korvakoruja, kaulakoruja sekä tyynyjä. Toinen PinjaPuun suuri inspiraation lähde on musiikki ja PinjaPuulta löytyykin myös mageita kierrätysmateriaaleista tehtyjä pehmokitaroita ja pianon koskettimia muistuttavia pikkupussukoita.Itse ihastuin näihin kuvissa näkyviin KäpyMandala -kaulakoruihin. Eivätkö olekin kauniita? Puiset kaula- ja korvakorut valmistetaan laserleikkaamalla suomalaisesta koivuvanerista, valmistus tapahtuu Helsingin Kalliossa (leikkaus ja kuviointi) ja Vantaan Tikkurilassa. Myös korupakkaukset ovat kierrätysmateriaaleista ja käsin kuvioituja. Useimmissa koruissa inspiraation lähteenä toimivat kävyt, mutta muutamia koruja löytyy myös suomalaisten lintujen höyhenten mallisina. Valikoimaa voit ihastella täällä.

PinjaPuu tekee työllään myös hyvää. Jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 50 senttiä hyväntekeväisyyteen. 2015 hyväntekeväisyyskohteena oli Charity : Water ja tämän vuoden kohteeksi on valittu Käpy Ry, organisaatio joka auttaa lapsensa menettäneitä perheitä.

Sain PinjaPuulta kaksi KäpyMandala -kaulakorua ja haluaisin arpoa teille ihanille lukijoilleni tuon isomman korun. Arvontaan voit osallistua jättämällä tähän postaukseen kommentin, jossa kerrot, mitä kriteerejä sinulla on ostaessasi vaatteita, koruja ja asusteita? Laitathan mukaan myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan yhteyttä sinuun mahdollisen voiton sattuessa kohdalle. Arvonta päättyy 15.5.2016. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Voittajaksi arpoutui Lemmi, onnea! :) Sydäntä lämmitti lukea vastauksianne, hienoja kriteerejä <3- Susanna

*Korut saatu PinjaPuulta.

25 kommenttia:

 1. Ihana koru! Yritän suosia minäkin suomalaista, helpoiten onnistuu asusteissa, vaatteeiden hinnat nousevat väkisin niin korkeiksi, ettei monesti pysty vaikka haluaisikin. Arvonnassa mukana! optimismia(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Uusi lukija täällä :) Minä suosin kierrätettyä ja käytettyä sekä kestäviä materiaaleja - suuren osan vaatteistani ja koruistani ostankin kirpputoreilta. Koruja tulee hankittua jonkin verran myös suomalaisilta pienyrityksiltä. Tämä PinjaPuu oli minulle kuitenkin uusi tuttavuus :) KäpyMandala on todella kaunis! jenniloviisa(at)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Osallistuaksesi arvontaan, jätäthän myös sähköpostiosoitteesi :)

   Poista
 4. Pyrin ensisijaisesti ostamaan vaatteeni ekologisilta suomalaisilta yrityksiltä. Mikäli suomalaisilta yrityksiltä ei löydy tarvitsemaani, etsin Euroopasta yrityksiä, joiden tuotanto on eettisesti kestävää ja joiden tuotteet mielellään valmistetaan Euroopassa tai muuten eettisesti oikeudenmukaisella tavalla. aino1503@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Ihana arvonta, tosiaan kaunis koru! <3 Ostan melko harvoin vaatteita, koruja tai asusteita, pääasiassa vain tarpeen mukaan. Ensimmäinen kriteeri on käyttömukavuus, koska haluan sellaisia vaatteita, jotka ovat hyvät päällä ja joita tulee tosiaan myös käytettyä. Myös laatu ja hinta ovat tärkeitä kriteereitä, ja mahdollisuuksien mukaan (ts. budjetin salliessa)ostan kotimaista.

  kuiskauksiablogi@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Vaatteissa mukavuus ja pitkäikäisyys, koruissa, asusteissa omaperäisyys ja materiaali. :)

  tiainen.elina@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Yritän mahdollisuuksien mukaan suosia oman paikkakuntani yrityksiä.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Haluaisin kestäviä, mutta kuitenkin edullisia tuotteita. Kotimaisuudesta plussaa. Jos rahatilanne olisi parempi, tulisi kotimaisuutta arvostettua vieläkin enemmän.

  jonnarawr@hotmail.fi

  VastaaPoista
 9. Vaatteissa tärkeintä on mielestäni laadukas ja luonnollinen materiaali sekä mukavuus. Kauneutta voi monesti lisätä vaatteeseen muokkaamalla vaatetta itse tai lisäämällä asusteita. terv. Enni

  salmiakki(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Todella kauniita koruja, ei varmasti tule ihan joka mimmillä vastaan :) turkoosejaunelmia@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Minulle opiskelijana on tärkeää että tuote laadukas että edullinen. Kotimaisuudesta joutuu valitettavasti tinkimään, kun on muutakin mihin käyttää rahaa. Tietenkin tärkeitä ovat myös kaunes, pitkäikäisyys ja se, että tuotteet on tuotettu laillisesti.

  Emilykq358@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Ulkonäkö ja laatu😊
  laura.elorinne@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Ihana koru :) kestävyys ja ekologisuus,suurin osa vaatteista kirppareilta.
  Jasmii@icloud.com

  VastaaPoista
 14. Ihania koruja! Suomalaisuus on ehdottomasti plussaa ja suosin kotimaisia tuotteita, vaikka toki muitakin tulee ostettua :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kiva arvonta! Pyrin ostamaan aina kotimaista, mikäli löytyy sopivanhintainen ja muutenkin omia tarpeita vastaava kotimainen tuote.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Onpa ihana koru! <3 Mä ostan nykyään aika vähän vaatteita, mutta yritän panostaa laatuun. En halua täyttää vaatekaappiani "turhilla rievuilla", vaan on kivempi omistaa muutamia käyttökelpoisia vaatteita, joita voi yhdistellä moneen. Nyt olen siis urakalla karsinut vaatekaapista niitä vaatteita, joita ei tule käytettyä ja lahjoittanut eteenpäin.

  S-posti: beauty.highlights.blog@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Hankinnoissani pyrin ottamaan huomioon kotimaisuuden ja ekologisuuden.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 18. Onpa nätti koru! :)
  Pyrin suosimaan kotimaista laatua ja ostamaan ja myymään tuotteita kirpputorilla.
  sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 19. Hinta-laatusuhde on tärkeä
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 20. mahdollisimman ajattomia, kestäviä, helposti yhdisteltäviä, järkeviä hankintoja
  lastenvaatteiden kohdalla kierrätys mahdollisuuksien mukaan
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 21. Esineen vetoava ulkonäkö on hyvä alku, mutta jokin syvempi teema saisi olla. Korun/vaatteen/asusteen tarina ja tekijä on nykyään mulle yhä tärkeämpi. Haluan jonkin pohjan, josta voin jatkaa.

  Tiedän mistä pidän, kun sen näen. Vaate tai asuste saisi olla mieluiten luonnonmateriaalia; puuvillaa, pellavaa tai vaikkapa alpakkaa. Kierrätysmateriaalit ovat bonusta, myös koruissa!

  Korun hankinta jostain tietystä tapahtumasta tai paikasta (vähän kuin muistoksi) on myös mukavaa. Tosin jollei mieleistä löydy, niin ei ole mikään pakkokaan ;)

  Hinnallakin on luonnollisesti merkitystä, mutta toisaalta, ideana ei olekaan ostaa mahdollisimman paljon vaan mahdollisimman laadukasta ja mielekästä. Hinta saa toisaalta pysymään kauempana sinänsä kauniista jalometallikoruista...tosin onneksi metallejakin voi kierrättää...eivätkä ne NIIN kalliita lopulta ole. Mut tästäkin syystä olen erityisen iloinen käpymandalan kaltaisista kotimaisista koruista <3 (ja arvostan kovasti tuota hyväntekeväisyysideaa!)

  thlaspi (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 22. Kaunis koru ja minä suosin vaatteissa käytännöllisyyttä ja mukavuutta.myös laatu on tärkeä. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Mukana! Koruja ja asusteita en juuri osta, mutta vaatteissa tärkeintä on kestävyys. Ostan vain laatua..

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 24. Heippa! Kun ostan vaatteita, suosin ekologisesti tuotettuja, laadukkaita vaatteita. Mieluummin käytän 200e laukkuun, joka kestää useita vuosia kuin monia heikkokuntoisià, joita pitää hankkia tosi usein.


  matilda.kurkela@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3