I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

tiistai 7. kesäkuuta 2016

AURINGOLTA SUOJAUTUMINEN LUONNOLLISEMMIN
Aurinko on loistava D-vitamiinin lähde ja piristävä, ihana asia, varsinkin meille suomalaisille jotka värjöttelemme pakkasissa ja pimeydessä ison osan vuodesta. Auringon liiallisessa palvonnassa on riskinsä, mutta niin on myös aineissa joilla yritämme suojautua auringon haittavaikutuksia vastaan. Aurinkorasvojen kemikaalit voivat mahdollisesti olla vaarallisia käyttäjälleen, mutta erityisesti myös luonnolle, jonne ne iholta lopulta huuhtoutuvat. Synteettisiä UV-suodattimia sisältävät aurinkorasvat vahingoittavat koralliriuttoja ympäri maailman. Tutkijat ovat huomanneet, että etenkin turistikohteissa koralliriuttojen upeat värit haalistuvat ja katoavat.

Vaikka käyttäisikin turvallisempia ja luonnollisempia aurinkosuojia, kannattaa silti suosia myös maalaisjärkeä auringonotossa. Vaikka iho saataisiin voiteilla palamattomaksi, kannattaa silti vetäytyä välillä varjoon auringosta. Ei ole olemassa tieteellistä todistetta siitä, että aurinkorasvat suojaisivat ihosyövältä, vaikka ne palamista ehkäisevätkin.Miten nauttia auringosta turvallisemmin?
  • Vältä itsesi grillaamista silloin, kun aurinko on polttavimmillaan eli noin klo 11-14.
  • Pidä taukoja auringosta riittävän usein. 
  • Käytä päähinettä (esimerkiksi huivia tai hattua) oleskellessasi auringossa pitkiä aikoja. Auringossa oleilu aiheuttaa usein päänsärkyä ja olenpa itse joskus saanut niin pahan "auringonpistoksen" että oksensin koko illan ja podin migreeniä seuraavan yön. 
  • Suosi luonnonkosmetiikkabrändien aurinkovoiteita, jotka ovat turvallisempia sinulle ja ympäristölle. 
  • Aurinkovoide tulisi levittää noin 20-30 minuuttia ENNEN aurinkoon menemistä, jotta se ehtii imeytyä eikä ala "kiehua" iholla. Jos taas käyttää fysikaalisia aurinkosuojatuotteita (kuten alla esitellyt Acorellet), suojan vaikutus alkaa heti kun tuote on levitetty. 

Acorellen aurinkosuojatuotteet 

Acorellen aurinkosuojatuotteet ovat fysikaalisia, 100% mineraalifiltteri-tuotteita. Ne eivät siis itseasiassa imeydy ihon sisään, vaan muodostavat ihon pinnalle suojaavan kalvon. Kalvo heijastaa auringon haitalliset säteet pois iholta. Acorellen aurinkosuojatuotteet eivät sisällä kemiallisia/synteettisiä suoja-aineita eivätkä nanopartikkeleita.
Oma kokemukseni Acorellen aurinkovoiteista

Valitsin täksi kesäksi kaksi eri Acorellen aurinkovoidetta, kummatkin suojakertoimella 30 (itse en pala kovin herkästi, mutta niille jotka tarvitsevat korkeamman suojakertoimen, näitä löytyy myös SPF 50 -versioina). Toinen valitsemistani tuotteista on geelimäinen voide kasvoille, joka sopii myös meikin alle ja toinen on sekä kasvoille että vartalolle sopiva voide.

Kasvovoiteen koostumus on ohut ja todella hyvin levittyvä. Tämä on myös kirkasta eikä valkoista, joten "muumi-efektistä" ei ole vaaraa. Tuubin 30ml koko on ihanteellinen mukana kuljetettavaksi ja kätevä pumppumekanismi helpottaa käyttöä.

Yhdistetty vartalo- ja kasvovoide on valkoista, mutta se levittyy ja "imeytyy" todella hyvin, joten tälläkään voiteella ei tarvitse pelätä valkoiseksi jäämistä. Vaikka tuubi näyttää tavalliselta puristettavalta tuubilta, on siinä kuitenkin suihke-kärki, joka on äärettömän kätevä.

Nämä voiteet tuoksuvat todella ihanilta ja kesäisiltä, tuoksussa on mukana mm. vaniljaa, mantelia ja frangipania. Voiteiden vedenkestävyyskin tuli testattua ikäänkuin vahingossa, ja tämänkin ominaisuuden puolesta voin todella suositella näitä suojavoiteita. Eräänä aamuna levitin voidetta kasvoille ja vartalolle, kun oleskelin auringossa päivän mittaan. Illalla laitoin saunan päälle. Kävin suihkussa ja asettelin itseni mukavasti saunan lauteille. Käsivartta alkoi kutittaa ja raapaisin itseäni muutaman kerran hellästi. Huomasin, että kynnenaluseni olivat tämän jälkeen täynnä vaaleaa mönjää ja sekunnin kauhistelin, että ohhoh irtoaako multa näin paljon kuollutta ihosolukkoa, kunnes tajusin että aurinkorasvahan se siellä iholla vieläkin sinnittelee, vaikka olin jo tovin seisoskellut suihkun alla. Voide ei todellakaan lähtenyt ilman saippuaa minnekään. Voiteen kanssa voi siis huoletta viettää aikaa rannalla uidenkin, eikä tarvitse koko ajan hötkyillä rasvan lisäämisen kanssa. Fysikaalisen aurinkosuojan etuna on myös se, että sen vaikutus ei heikkene vaan teho säilyy niin kauan kuin voide pysyy iholla (kun taas kemiallisissa aurinkovoiteissa teho alkaa heikentyä pikkuhiljaa).


- Susanna

*Acorellen aurinkosuojavoiteet saatu Ecobellalta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3