I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

tiistai 21. kesäkuuta 2016

INTERNATIONAL YOGA DAY
Tänään 21.6. vietetään toista kertaa kansainvälistä joogapäivää. Päivä sai alkunsa Intian pääministerin Narendra Modin kaksi vuotta sitten tekemästä ehdotuksesta. Ehdotuksen yhteydessä Modi totesi että jooga voi auttaa meitä muuttamaan elämäntapojamme ja taistelemaan jopa ilmastonmuutosta vastaan. Modi halusi kansainvälisen joogapäivän muistuttavan joogan terapeuttisesta voimasta. Modi muistutti myös että joogassa ei ole kyse vain liikunnasta, vaan ykseyden löytämisestä itsen, maailman ja luonnon välillä.Itse tutustuin joogaan kunnolla melko vaikean elämäntilanteen yhteydessä ja oikeastaan voisin sanoa, että se pelasti minut totaaliselta romahtamiselta. Jooga auttoi minua pysymään kasassa, käsittelemään tunteitani ja antamaan anteeksi. En tiedä olisiko minulla syttynyt niin "intohimoista" suhdetta joogaan, jos olisin tutustunut siihen jossain muussa elämänvaiheessa. Sen lisäksi, että jooga "pelasti" minut, on se tämän matkan aikana antanut minulle niin paljon enemmänkin.

Olen ollut kiinnostunut hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä asioista jo pitkään, mutta oikeastaan vasta joogan myötä löysin polun, jota haluan kulkea ja joka sopii minulle.

Joogan avulla olen saavuttanut jonkinasteisen sisäisen rauhan, joka toivottavasti syvenee sitä mukaa, mitä pidemmälle omaa polkuani kuljen.

Tiedän olevani ikuisella matkalla, jossa voin joka päivä oppia uutta itsestäni, ympärillä olevista ihmisistä sekä maailmasta.

Jooga ajoi minut syömään kasvispainoitteisesti, lähes vegaanisesti. Ajatus muiden elävien olentojen kunnioittamisesta jotenkin konkretisoitui vasta joogan myötä.Olen oppinut kuuntelemaan paremmin sydäntäni ja kehoani.

Ilman kiinnostusta joogaan minulla olisi jäänyt kasapäin upeaa, ajattelemisen aihetta antavaa kirjallisuutta lukematta. 

Joogan, hengityksen ja meditaation avulla pystyn keskittämään ajatukseni ja tyhjentämään mieleni. Osaan päästää irti negatiivisista tunteista ja käsitellä niitä paremmin. Ainakin useimmiten, aina eivät hengitysharjoituksetkaan auta ;)

Jooga on tuonut elämääni paljon onnellisuutta ja rauhaa. Jooga on opettanut minua olemaan itseni paras ystävä ja päästämään irti ainaisesta itsensä arvostelemisesta ja sättimisestä. 

Kehoni toimii paljon paremmin nykyään. Olen saanut lisää notkeutta, liikkuvuutta ja ryhtiä. On aina upeaa, kun huomaa kehon pystyvän uusiin asioihin. 

Olen oppinut elämään herkkyyteni kanssa. Ennen pidin sitä häpeällisenä luonteenpiirteenä. Nyt olen hyväksynyt, että se on osa minua. Se ei ole häpeällistä eikä sitä tarvitse piilottaa.

Täällä Suomessa muuten vietettiin joogapäivää useassa paikassa jo sunnuntaina. En tiedä mistä tämä johtui (siitäkö että haluttiin viettää sitä viikonloppuna?) mutta mielestäni se oli hieman outoa. Eihän kansainvälistä joogapäivää voi vaan siirtää sen mukaan, mikä viikonpäivä olisi paras..? Itse ainakin haluan viettää kansainvälistä joogapäivää silloin, kun muukin maailma sitä viettää.


- Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3