I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

maanantai 13. kesäkuuta 2016

SATUMAINEN TERVEYDEN LÄHDE





Eilen vietimme ihanan, rauhallisen päivä pienen perheeni voimin luonnon helmassa. Ajelimme ensin Raaseporiin Dagmarin lähteelle, sen jälkeen kävimme kiertelemässä ja syömässä eväitä Tammisaaren vanhan kaupungin alueella ja lopuksi kävimme kävelemässä vielä Raaseporin Linnan alueella. Päivä kauniin luonnon keskellä teki todella hyvää ja mieli onkin ollut uskomattoman kirkas ja rauhallinen. Ei ole ihan humpuukkia väite, että jo pienikin hetki oleskelua metsän keskellä laskee verenpainetta, vähentää stressiä ja rauhoittaa mieltä.

Olemme nyt muutaman kerran käyneet hakemassa lähdevettä kotiin, ja nyt ajattelimme tehdä tästä ihan tavan. Olen aina rakastanut luontoa, mutta eilen lähteellä ollessamme tunsin todella vahvaa yhteenkuuluvuutta luonnon kanssa. Kun katselee uskomattoman kauniita maisemia ja kuuntelee lähteen veden solinaa, unohtuu kaikki murheet eikä tule mieleenkään vilkaista edes kelloa. Elää vain siinä hetkessä, nauttii jokaisella aistilla ja on läsnä. Olisin voinut hengailla lähteellä vaikka koko päivän!




Tämän meditatiivisen kokemuksen lisäksi tietenkin plussaa on kotiin kannettu lähdevesi. Se maistuu todella raikkaalta ja on selvästi hanavettä kirkkaampaa. Olen lukenut paljon juttuja ihmisistä, jotka juovat ainoastaan lähdevettä ja monet sanovat, että eron huomaa kehossa. Tulee energisempi olo ja iho ja koko keho voivat paremmin. Itselläni ei ole tämänkaltaisia kokemuksia vielä, sillä olen käyttänyt lähdevettä niin lyhyitä jaksoja kerrallaan. Uskon kuitenkin, että nämä vaikutukset ovat täysin mahdollisia. Onhan lähdevesi paljon puhtaampaa kuin vesijohtovesi, jonka puhdistukseen käytetään kaikenlaisia kemikaaleja. Ilmeisesti lähdevesi myös imeytyy kehoon tehokkaammin sen sisältämien mineraaliensa ansiosta.



Dagmarin lähde

Raaseporin lähde on satumainen paikka. Tästä lähteestä juomani vesi on parasta vettä, mitä olen ikinä maistanut. Enkä todellakaan ole ainoa, joka näin väittää! Vaikka ei olisi kiinnostunut kantamaan lähdevettä kotiinsa, suosittelen silti käymään katsomassa paikkaa.

Lähde sijaitsee Raaseporin Källvikenissä. Jos haluat piipahtaa lähteellä, näpyttele navigaattoriin osoitteeksi Leksvallintie 340. Näin päädyt pienelle parkkipaikalle, josta lähtee leveä polku alas rantaan. Kulkemalla polkua parisen sataa metriä, päädyt lähteelle. Yläjuoksu tulee tietenkin ensin, sieltä itse otimme vetemme. Kannattaa kuitenkin piipahtaa myös alajuoksulla ja rannassa!

Lähteellä on pitkä historia ja se on nimetty Venäjän keisari Aleksanteri kolmannen tanskalaissyntyisen puolison, keisarinna Dagmarin mukaan. Tällä ylhäisellä seurueella oli tapana laivamatkoillaan Länsi-Uudenmaan saaristossa pysähtyä lähteelle täydentämään huvijahtinsa vesivarastoja. Keisaripariskunnan tiedetään poikenneen lähteellä ainakin viisi kertaa vuosien 1887 ja 1894 välillä. Vuonna 1888 Västerbyn kartanon omistaja Mauritz Hisinger rakennutti paikalle muistomerkin tämän kunniaksi. Muistomerkki löytyy yläjuoksulta.





Oletteko te käyneet Dagmarin satumaisella lähteellä? Entä muilla lähteillä, onko suosituksia? :)

- Susanna

4 kommenttia:

 1. Lohjalla asuessa tuolla piti käydä, mutta jotenkin se vain jäi! Ehkä seuraavalla kerralla kun poikkeamme kotopuolessa :) Viime talvena tutkin paljon erilaisia lähteitä mitä Suomesta löytyy, kiinnostaisi kyllä käydä maistelemassa ja yleensä paikat ovat muutenkin todella kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti piipahtaa joskus sopivan hetken tullen! :) Vesi on niin raikasta ja kylmää ja paikka uskomattoman kaunis <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! Luonnossa tosiaan sielu lepää. Ajantajukin unohtuu. Kun ollaan keskellä luontoa/ metsää, se on niitä harvoja kertoja, kun nykyään pystyn olemaan vain siinä hetkessä. Vesi on elementtinä kaunis ja rauhoittava. Sitä voisi katselle loputtomiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, luonnon keskellä on jotenkin helpompi pysähtyä hetkeen <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3