I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

perjantai 1. heinäkuuta 2016

ONNELLISUUDEN AINEKSET


Sain jokin aika sitten aurinkoiselta Perhosena Lennän -blogin Jennalta tämän aivan ihanan hyvän mielen haasteen. Tämän tyyppiset haasteet, jotka pistävät pohtimaan hieman syvällisempiä aiheita, ovat minusta todella kiehtovia sekä toteuttaa että lukea muiden kirjoittamina. Haasteen ideana on siis kertoa viisi asiaa, jotka vaikuttavat omaan onnellisuuteen. Arjessa usein niitä asioita, jotka eniten vaikuttavat onnellisuuteen, ryhtyy pitämään itsestäänselvyyksinä. Toisinaan sitä keskittyy enemmän siihen mitä PITÄISI saavuttaa tai saada, jotta olisi onnellisempi ja tämä hetki ja kaikki se, mitä jo itsellä on, jää taka-alalle. Siksi välillä on hyvä pysähtyä pohtimaan asioita syvemmin. Onnellisuus on tässä ja nyt <3


HENKINEN HYVINVOINTI
Kun mieli voi hyvin, on kehonkin mahdollista olla terve. Uskon täysin väittämään, että henkisen hyvinvoinnin järkkyminen saa kehonkin sairastumaan. Yksi tärkeimmistä henkiseen hyvinvointiin vaikuttavista asioista on mielestäni omien tunteiden hyväksyminen. Itselleen ei kannata valehdella, eikä sulkea omia tunteitaan pois. Suru, väsymys, uupumus, viha, loukatuksi tulemisen tunne, kaikki on käsiteltävä, jotta niistä voi päästää lopullisesti irti. Kun mieli voi hyvin, jaksaa myös paremmin pitää huolta kehostaan <3

PERHE JA YSTÄVÄT
Äitini, isäni, siskoni ja veljeni ovat kaikki tehneet omalta osaltaan elämästäni hyvin onnellista. Olen aina tuntenut olevani rakastettu. Olen saanut tukea ja apua aina kun olen tarvinnut, tarpeellisia rajoja ja saarnoja unohtamatta.

Minulla oli pitkään hyvin viileät välit toisen siskoni kanssa, mutta nyt olemme puhuneet asiamme selviksi ja tunnen taas ympärilläni hänen rakkautensa. En voi sanoin kuvailla kuinka hyvältä se tuntuu. Toivon, että hän tuntee samoin. Vaikka olin pitkään hyvin vihainen ja loukkaantunut, ikävöin häntä silti. Se oli kamala tunne. Olisin halunnut lähettää hänelle ikäviä viestejä päivittäin, sillä se oli pitkään ainoa tapa jolla osasin lähestyä häntä. Rakkaudesta se hevonenkin potkii, vai miten se meni ;)

Olen hyvin kiitollinen ja onnellinen, että olen löytänyt elämääni monta sellaista ystävää, joihin voihin luottaa sataprosenttisesti. He ovat korvaamattomia. Vaikka en välttämättä nää heitä usein, tunnen kuitenkin heidän läsnäolonsa elämässäni.

Myös karvainen kuolaava nelitassumme kuuluu tietenkin perheeseeni, enkä osaisi kuvitella päivää ilman hänen märkiä pusujaan <3


PARISUHDE JA LÄHEISYYS
Avomieheni tuo minulle hymyn huulille joka päivä (okei, ainakin _lähes_ joka päivä ;)). Meillä on paljon fyysistä läheisyyttä, en esimerkiksi muista kovin montaa päivää jolloin emme olisi halanneet aamulla ennen kuin hän lähtee töihin ja päivällä heti kun hän tulee töistä. Fyysinen läheisyys on minulle hyvin tärkeää, se saa oloni tuntumaan turvalliseksi ja rakastetuksi.

Me myös puhumme paljon asioista. Siis syvällisistä asioista, asioista jotka kiinnostaa meitä ja asioista joista emme välttämättä muiden kanssa tule puhuneeksi. Esimerkiksi vaikka siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen ja minne sielu matkaa, miten ilmaston lämpeneminen vaikuttaa maapalloon, miten ihmeellisiä asioita luonto pitää sisällään, miksi ihmiset tekevät pahoja asioita, mitä maapallon ulkopuolella tapahtuu, millaisiin uskomattomiin asioihin ihmiskeho pystyy ja miten kuu vaikuttaa elämäämme. Rakastan meidän keskusteluja, jotka usein rönsyilevät aiheesta toiseen ja myöhäistävät tahattomasti nukkumaanmeno-aikaamme.

PYSÄHTYMINEN JA ELÄMINEN HETKESSÄ
Tätä olen viime aikoina opetellut. Itselläni tämä toimii kaikista parhaiten ja "helpoiten" kun lähden luontoon. Jokin aika sitten kirjoitin esimerkiksi pistäytymisestämme Dagmarin lähteellä Tammisaaressa. Se oli niin kaunis ja rauhoittava paikka, että olisin voinut istua siellä koko päivän tekemättä mitään. Vain olla ja nauttia kauniista maisemista ja veden solinasta. Itseasiassa kävimme siellä uudestaan taas juhannuksena. Kun oppii pysähtymään ja avaamaan todella silmänsä, näkee monia kauniita asioita, jotka ovat ehkä aina olleet olemassa, mutta joita ei ole osannut katsoa.


JOOGA JA MEDITOINTI
Meditointi on pohjimmiltaan omaan sisimpäänsä tutustumista ja se vaikuttaa hyvin olennaisesti onnellisuuteen. Joogalla on samanlainen vaikutus. En muista sellaista kertaa, että olisin noussut joogamatolta harjoituksen jälkeen ja katunut että harjoittelin. En usko sen olevan mahdollista ;)Haluaisin haastaa seuraavat ihanat blogit kertomaan omia mietteitään onnellisuudesta <3

- Susanna4 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta haasteesta Susanna! Täytyy ottaa pohdintaan samantien, tärkeitä asioita :) Oikein ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta Susanna! Ajatukset lähti laukkaamaan saman tien, jotenkin tämä sopii juuri tähän kesään, kun mieli on kepeä. :)

    Ihmissuhteet ovat kyllä palkitseva ja samalla niin haastava elämän osa-alue..! Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3