I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

tiistai 2. elokuuta 2016

JUO KURAVETTÄ


Blogin alkuaikoina kirjoittamani juttu juotavasta savesta nousee edelleenkin aika ajoin viikon luetuimmaksi postaukseksi. Tämä on siis ilmeisesti hyvin kiinnostava aihe aina vain ja aiheesta googletellaan paljon. Siksipä ajattelinkin kirjoittaa aiheesta päivitetyn postauksen.

Rakkaan maapallomme vitaalinen maapeite muodostuu savesta ja se myös luo hengittävän kasvualustan monenlaisille ekosysteemeille. Saven juomisen juuret ulottuvat ihmiskunnan alkuaikoihin, eli kyseessä on hyvin hyvin vanha tapa hoitaa omaa hyvinvointiaan luonnonmukaisesti. Säilyneet kirjalliset merkinnät saven juonnista viittaavat antiikin aikaan. Silloin sitä käytettiin elimistön puhdistamiseen sekä myrkytystilojen hoitoon. Aivan kuten vieläkin.

Miksi savea kannattaisi nauttia?

 • Antaa elinvoimaa ja auttaa yleiseen väsymykseen.
 • Helpottaa monenlaisia vatsavaivoja, kuten turvotusta ja ilmavaivoja.
 • Lisää suoliston hyvinvointia.
 • Poistaa elimistöstä kuonaa, puhdistaa.
 • Vaikuttaa suotuisasti luuston hyvinvointiin.
 • Ehkäisee tulehduksia.
 • Tukee aineenvaihduntaa.
 • Sopii paaston tai detox-kuurin tueksi.
 • Jotkut käyttäjät ovat huomanneet myös kynsien, hiusten ja ripsien vahvistuvan ja kasvavan nopeammin saven juonnin seurauksena.
 • Luonnollinen kotihoito ennenaikaista ikääntymistä vastaan.
 • Vaikuttaa mieleen piristävästi ja jotkut ovat kuulemma saaneet savesta apua jopa masennuksen hoitoon.Miten?
Savivesi nautitaan mieluiten heti aamulla tyhjään vatsaan. Sekoita teelusikallinen jauhetta lasilliseen vettä ja anna sen liueta vähintään 5 minuuttia. Juoman voi tehdä myös illalla valmiiksi jääkaappiin aamua varten. Paketin ohjeissa lukee, ettei lasin pohjalle muodostunutta sakkaa juoda. Mieheni kuitenkin sai aikoinaan ohjeeksi itse kehonkuulija Samuli Perälältä, että sakka kannattaa ehdottomasti myös juoda, sillä siinä on suurin osa ravinteista. Kannattaa ehkä varovasti kokeilla, kuinka oma vatsa kestää tämän sakan juomisen.

Saven juominen kannattaa aloittaa varovasti ja mieluummin pienemmällä annostuksella. Annostusta voi pikkuhiljaa nostaa suositelluun teelusikalliseen. Joidenkin elimistöillä voi mennä hieman aikaa tottua saveen ja aluksi saattaakin ilmetä esimerkiksi päänsärkyä tai huonovointisuutta. Itselläni ei aloittaessa ilmennyt minkäänlaisia ikäviä sivuvaikutuksia.

Savea voi juoda joko kuureina tai jatkuvasti. Kannattaa kuunnella omaa kehoaan. Itse join aluksi savea melko säännöllisesti koko ajan, mutta nykyään enemmänkin kuuriluonteisesti. Minulla ei ole tähän mitään tiettyä rytmiä, vaan menen fiiliksen mukaan. Nyt kun olen ottanut spirulinan säännöllisempään käyttöön (josta kerroin aikaisemmin viime viikolla täällä), on savi jäänyt hetkeksi enemmän taka-alalle, sillä on vaikeaa nauttia monia tuotteita jotka pitäisi ottaa aamulla tyhjään vatsaan.Miltä tämä kuravesi sitten maistuu?
Ei miltään! Maku on todella neutraali, tietysti viimeiset kulaukset lasin pohjalta maistuvat aika maalliselle hah! En usko, että tästä tulee kenellekkään kovin helposti esimerkiksi yökkimisrefleksiä, niinkuin joistain superfoodjauheista.

Argitalin vihreä savi sisältää
silikaa (44,44%)
F.L. (hehkutusjäännös) (16,14%)
kalkkia (14,9%)
alumiinioksidia (13,67%)
rautaa (5%)
kaliumia (2,18%)
magnesiumia (1,98%)
titaanioksidia (0,78%)
natriumia (0,73%)Savi on muovautunut miljoonien vuosien aikana korkeissa lämpötiloissa ja sisältää runsaasti hivenaineita ja mineraalisuoloja. Nimensä vihreä savi on saanut sen sisältämän kaksiarvoisen raudan antamasta väristä. Kyseinen rauta on vielä aktiivista nuorta rautaa, joten elimistö pystyy imeyttämään sen todella hyvin. Vihreä savi sisältää myös todella suuren määrän silikaa, joka korjaa ja suojaa elimistöämme.

Argitalin vihreä savi on peräisin Sisilian etelärannikolta. Se on 6-16 miljoonaa vuotta vanhaa (mietipä tätä aamulla kun kulautat kuraveden kurkusta alas, miten siistiä!). Argitalin saveen ei ole lisätty mitään säilöntä- tai lisäaineita. Sille on myös myönnetty saksalainen BDIH-sertifiointi.

Argitalin vihreää savea on saatavilla esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalosta, Ruohonjuuresta ja Biodellystä.

- Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3