I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

keskiviikko 10. elokuuta 2016

KAUNISTA MUTTA NIIN VAIKEAA - ANTEEKSIANTO


Anteeksi pyytäminen ei ole helppoa, sillä silloin joutuu myöntämään ehkä syyllisyytensä ja omat virheensä. Mutta anteeksi antaminen on usein vielä vaikeampaa. Miksi kannattaisi antaa anteeksi ja miten siinä voi onnistua?

"Heikot eivät koskaan pysty antamaan anteeksi. Anteeksianto on vahvojen ominaispiirre." - Gandhi

Ennenkaikkea anteeksi kannattaa antaa itsensä tähden. Anteeksianto puhdistaa negatiivista energiaa kehosta ja mielestä ja luo näin enemmän tilaa positiiviselle energialle. Et voi koskaan saavuttaa täydellistä onnea, jos kannat sisälläsi kaunaa ja vihaa. Anteeksianto on välttämätöntä, jos haluaa kehittyä ja kasvaa henkisesti ja päästä elämässä eteenpäin.

Katkeruus, kauna ja viha tekevät pahempaa jälkeä, kuin itse kipeän tapahtuman muisteleminen. Ne ovat kuin myrkkyä. Et voi juoda sitä ja toivoa vastustajasi kuolevan. Ainoa joka vahingoittuu ja lopulta tuhoutuu, olet sinä itse ja vastustajasi pysyy edelleen vahingoittumattomana. Anteeksianto hyödyttää kaikkein eniten sinua itseäsi. Se parantaa sekä henkistä että fyysistä hyvinvointiasi ja terveyttäsi.

Anteeksiannon prosessi voi olla hyvinkin pitkä ja vaatia aikaa. Silloin sille pitää antaa aikaa. Anteeksiantoa ei voi pakottaa tai nopeuttaa. Sen on annettava tapahtua omalla painollaan. Sinun ei tarvitse antaa kenellekkään anteeksi juuri tänään. Huomenna on aina uusi päivä, eikä koskaan ole liian myöhäistä anteeksiannolle.Luen juuri kirjaa Sydämen Voima, jossa törmäsin tähän raakaan mutta kauniiseen tarinaan anteeksiannosta:

"Yksi inspiroivimmista anteeksiantoa koskevista tarinoista kertoo tiibetinbuddhalaisesta munkista, joka virui kaksikymmentä vuotta kiinalaisessa vankilassa. Olot vankilassa olivat kurjat, ja vartijat pahoinpitelivät munkkia usein. Kun hänet vapautettiin, hän matkusti Yhdysvaltoihin. Dalai Lama haastatteli häntä ja kysyi, milloin hän oli kokenut olevansa suurimmassa vaarassa. Munkki vastasi: "Suurimmassa vaarassa olin silloin, kun pelkäsin menettäväni kykyni tuntea myötätuntoa ja antaa anteeksi vartijoilleni."" -Marci Shimoff

Katkeruus ja viha heikentävät meitä päivä päivältä, mutta anteeksianto sen sijaan vahvistaa sydäntä. Anteeksianto ei missään nimessä tarkoita, että hyväksyisit vääryyden, jota sinua kohtaan on tehty. Tämä on hyvin tärkeää tiedostaa ja muistaa. Niin monet ajattelevat, etteivät voi antaa anteeksi koska eivät hyväksy toisen tekoa tai ettei toinen ansaitse anteeksiantoa. Mutta eikö yksi kauneimmista teoista maailmassa ole se, että pystyt antamaan anteeksi jollekulle joka ei sitä edes mielestäsi ansaitsisi? Toisen ihmisen ei tarvitse edes tietää sinun anteeksiannostasi, jos teet sen itseäsi varten. Anteeksi antaminen tarkoittaa sen hyväksymistä, että sinua kohtaan on tehty vääryyttä, ei itse vääryyden hyväksymistä.


"Anteeksianto on väkevimpiä tekoja, joita ihminen voi tehdä. Se on vaikeaa. Se on rankimpia asioita, varsinkin siksi, koska meillä on vahva tarve osoittaa, että meitä kohtaan on tehty väärin." -Howard Martin

Olen itse joutunut opettelemaan anteeksiantoa viime vuosina monen monta kertaa. Joka kerta se on yhtä vaikeaa ja joka kerta sitä aluksi pyristelee vastaan, ei edes halua antaa anteeksi. Ja joka kerta sitä lopulta tajuaa, että anteeksianto on ainoa vaihtoehto, jos haluaa elää onnellista elämää täydestä sydämestään. Olen itsestäni todella ylpeä. Olen ylpeä siitä, että olen osannut antaa anteeksi. Olen ylpeä siitä, että olen ollut kärsivällinen, sillä tiettyjen asioiden anteeksi antamiseen kuluu tavattoman paljon aikaa. Olen myös ylpeä siitä, että pystyn edelleen rakastamaan heitä, jotka ovat minua satuttaneet. Rakastamaan täydestä sydämestäni. Se osoittaa minulle, että sydämeni on vahvempi kuin olisin ikinä osannut kuvitellakaan <3

- Susanna

4 kommenttia:

 1. Tärkeä aihe ja kaunis teksti. <3 Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Mikä aihe! Anteekstianto herättää ja on herättänyt minussa vahvoja tunteita vuosien varrella. Olen ollut todella katkera parille minua pahasti loukkanneelle ihmisille, mutta vuosien saatossa olen sisäistänyt paremmin samoja asioita kuin sinäkin. Katkeruus ja anteekisantamattomuus syö minua itseäni sisältä eikä muuta tapahtunutta mihinkään.

  Vaikka olen katkera, olen hiljalleen onnistunut tietyllä tavalla ulkoistamaan tapahtumat itsestäni. Näiden ihmisten käytös ei ollut minusta kiinni, se ei edes voinut todellisuudessa olla henkilökohtaistakaan, vaikka se silloin siltä tuntui ja otin sen todella syvästi itseeni. Kyseessä oli ihmiset, jotka olivat peloissaan ja kiinni omissa uskomuksissaan ja peilasivat näitä pelkojaan sitten minuun. Heidän käytös johtui heidän keskeneräisyydestään (ja totta kai itsekin sitä olen!). Lopulta olen alkanut ymmärtää, että minulla on mahdollisuus valita toisin ja käyttäytyä toisin. Vielä se ei onnistu niin kuin haluaisin, mutta alan hiljalleen tuntea sietämistä vastenmielisyyden sijaan heitä kohtaan, mikä on jo todella paljon. Alan myös tajuta, miten naurettavaa oma pitkävihainen käytökseni on. Totta kai minulla on siihen oikeus, mutta kannattaako se lopulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aihe herättää varmasti monissa vahvoja tunteita. Niin totta, tapahtunutta ei voi enää muuttaa, mutta omaa asennettaan tapahtuneeseen voi. Jos pystyy antamaan anteeksi, voi jatkaa elämäänsä kevyemmin askelin <3

   Paljon halauksia ja tsemppejä sulle täältä, anna anteeksiannolle oma aikansa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3