I LOVE.. My man. Yoga. Friends. Sun. Messy hair. Travelling. Mornings. Dogs. Ink. Nature. Kissing. Eyebrows. Yogapants. Family. Natural cosmetics. Chocolate. Summer. Hugs. Bikinis. Books. Candle light. Turquoise. Nail polishes. Animals. Tea. Anklets. Braids. Woolsocks. Breakfast. Sea. Home. Cinnamon. Positive people. Juicing. Walking in the woods.

torstai 15. syyskuuta 2016

KOTITEKOISTA LUONNONKOSMETIIKKAA (sisältää kirjavinkin)


Usein venytän kasvojen pesua aina yömyöhään asti (MIKSI se on aina niin vaikeaa!?), mutta tänään tapahtui ihme. Tätä kirjoittaessani kello ei ole edes seitsemää ja tämä muka-niin-vaivalloinen iltarutiini on jo hoidettu! Syynä on luultavasti se, että valmistin itse tänään aiemmin päivällä ravitsevan kasvoöljyn, jota janosin päästä jo kokeilemaan!

Kosmetiikan valmistaminen itse on paitsi hauskaa ajanvietettä, myös hyödyllistä ja usein rahaa säästävää puuhaa. Lisäksi kosmetiikan maailmaan syvemmin sukeltaminen on äärimmäisen mielenkiintoista. Jos luonnonkosmetiikan valmistaminen kiinnostaa myös omaa ystäväpiiriä, voisin kuvitella että olisi hauskaa järjestää illanistujaisia, joissa valmistettaisiin kimpassa kosmetiikkaa ja jaettaisiin vinkkejä :)

Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa -kirja on loistava apuväline kosmetiikan valmistukseen ja aiheeseen tutustumiseen. Kirjan alusta löytyy monipuolisesti tietoa niin ainesosien hankinnasta kuin erilaisista tarvikkeista ja tekniikoistakin. Reseptiosiossa on 18 ohjetta kasvoille, 14 ohjetta vartalolle sekä 5 ohjetta hiuksille. Joistakin ohjeista löytyy myös muunnelmia esimerkiksi erilaisille hiuspohja-tyypeille. Lopusta löytyy vielä hauska tuotteiden viimeistely -osio, josta voi bongata kivoja ideoita esimerkiksi kosmetiikkapurkkien koristeluun, sekä hyödyllinen ainesosaluettelo, josta löytyy tuotteiden yleisnimi, INCI-nimi sekä hyödyt ja vielä paikat joista tuotetta kannattaa etsiä/ostaa. Kaikenkaikkiaan kirja on hyvin selkeä ja helppo käyttää, ja kirjan ulkoasukin miellyttää silmää kauneudellaan ja hempeillä sävyillään.
Sain Limepop -kaupasta joitain tarvikkeita, jotta voin tutustua kosmetiikan valmistuksen maailmaan. Limepopilta löytyykin runsas valikoima kosmetiikkaan tarvittavia raaka-aineita sekä tarvikkeita. Kauppaan pääset tutustumaan tästä. Myös Limepopin omasta blogista löytyy ohjeita ja vinkkejä kosmetiikan tekoon.

Tänään valmistamani kasvoöljy, jonka ohje löytyy Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa -kirjasta,  sisältää riisileseöljyä, E-vitamiiniöljyä, ruusunmarjaöljyä, eteeristä pelargoniöljyä sekä manteliöljyä. Oikeasti ohjeen mukaan olisi käytetty arganöljyä, mutta minulta ei sitä löytynyt joten korvasin sen manteliöljyllä. Tapani mukaan, niin kuin ruokareseptienkin kanssa aina käy, piti heti lähteä soveltamaan ;) Tämä kasvoöljy tuoksuu tosi kivalle ja tuntuma kasvoilla on ihana, ei lainkaan liian öljyinen. Odotan jo innolla seuraavien reseptien kokeilemista!


- Susanna

*Kirja saatu kustantajalta ja tarvikkeet Limepopilta. 

2 kommenttia:

  1. Itse putsaan meikit pois aina melkein heti kun tulen kotiin töistä/jostain. 6-12 tuntia meikit naamalla oltuaan ei enää kotona huvita vaan haluaa mahdollisimman nopeasti pesemään ne poies. Saatan vielä toki kukkua yömyöhään koneen ääressä, mutta ainakin nassu on putsattu, jos ei enää ennen nukkumaanmenoa sitten jaksakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin hyvä tapa! :) Itse en käytä meikkiä läheskään joka päivä ja jos käytän, niin yleensä todella vähän, mutta kasvot silti aina puhdistan ja kosteutan iltaisin.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3